Jun 1, 2016, 12:06 AM

Юни 

  Poetry » Love
247 0 1

Юни

 

Чуй морето, как ритмично диша.

И акацията прелестно ухай.

Юни запъхтяно настани се,

с детска песен изпроводил май.

 

Лястовичките, под дървената стряха,

правят първи опит да летят.

Докато божурите цъфтяха,

чувахме ги дълго, как цвърчат.

 

Вятърът през ден, през два, потупва

клоните на цъфналите дюли.

По тревата розов цвят натрупва,

предвещаващ идване на юли.

 

Изгрева посрещаме на плажа.

Гларусът приветства ни със крясък.

И къде да ми направиш, ще ти кажа,

замък от настръхналия пясък.

 

Но преди все още да изгрее

слънцето от процепа насреща,

пясъка с телата си ще сгреем.

Влюбено, ритмично и горещо.

© Мари Елен- Даниела Стамова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??