Аз дълго чаках те да дойдеш
От сън да се превърнеш във реалност
Във вените ми огън да запалиш
В очите тъжни пак да грейне радост.
Вратата ти отвори смело
На моето сърце строшено
Сглоби го и го сгря със нежност
Вратата пак отвори, завъртя се и я блъсна.
Сковах се в миг,изтръпнал и самотен
Пред мен стоеше на земята твоя ключ
Отворил моята изстрадала душа
Сълзи се появиха и въпрос “ къде греша?”
И стана тъмно,мъка пак ме сполетя.
Аз лутах се ,трошах с глава ужасната врата
На светло исках да изляза
И да те търся в непознатите лица
Свестих се с болка,кървави очи ,напукана уста.
През ключалката проникна светлина
Заля ме сноп лъчи – не, бе надежда
От плът и кръв на прага ми стоеше ТИ.
Погледна ме и коленичи пак до мен
Протегна пръсти и избърса моите рани
Погали нежно ти очите ми обезверени
Продума плачейки”Обичам те .Прости ми.”
Не вярвайки аз БОГ потърсих
И тайно го попитах с глас треперещ
Дали е истина това? Защо боли когато вярваш?
Защо те нараняват когато с шепи ти любов даряваш?
В главата си разцепена от блъскане
Туптяща от искра надежда ОТГОВОРА чух
Така живота те калява днес ЧОВЕЧЕ
Чуй тази мъдрост за която вече не си глух
Люби ,помагай и на мене вярвай
На себе си се доверявай само
Дарявай хората със радост и усмивка
А в отплата ще звучат за тебе тези срички
ОБИ ЧА МЕ ТЕ ВСИ ЧКИ……..
Аз нежно сграбчих твоето лице
През сълзи зацелувах те със жар
Удавник бях ,а ти бе пояс в бурното море
И слънчев лъч бе ти и Божий дар.
Днес всичко аз ти давам от сърце
И в думите се вслушвам на Отца
Аз нямам нужда от излишните слова
На мен ми стига само твоето”ОБИЧАМ ТЕ”
“Благодаря ти че те има на света и Бог реши
На мен да те дари”
© Коцето Костов All rights reserved.