Jun 22, 2012, 12:24 PM

За червея в човека 

  Poetry » Phylosophy
986 2 19

"Животът ми не струва пукнат грош

без рамо, на което да поплача...

Животът - и от мащеха по-лош,

по-скъп и от сълзата на сираче.

 

По-скъп! - Нали си плащам като поп,

за всеки дар ми е надписвал с лихва:

за оня принц със белия му кон

и златната каляска в жълта тиква..."

 

Така неблагодарно хвърлях кал

по своя жребий и съдба нелека.

Та кой ли червей не пищи от жал,

съсечен или стъпкан от човека!!!

 

Той, червеят, и в Бога вижда мъст:

Дарявайки живот, дарява кръст!

 

 

© Кети Рашева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??