Aug 1, 2008, 8:25 AM

За детски смях!... 

  Poetry
682 0 28

          За детски смях!...

                              "Олтарът е в теб!"
                                 Ваклуш Толев

Помолих се пред сто икони... 

от сто олтара те поисках!...
Убих морала... И закона...
На Папата -  за прошка писах!...

Във църквата -  греха горих си,
а жезълът -  във мен се смее:
"Във ъгъла на тъмното ти скрих се!...
От теб до Бога - пропаст зее!..."

От сто икони те не искам!...
Пред сто олтара се не кланям!...
От тебе милост търся, Боже!...
За детски смях във брачното ни ложе!...

© Таня Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??