За детски смях!...
"Олтарът е в теб!"
Ваклуш Толев
Помолих се пред сто икони...
от сто олтара те поисках!...
Убих морала... И закона...
На Папата - за прошка писах!...
Във църквата - греха горих си,
а жезълът - във мен се смее:
"Във ъгъла на тъмното ти скрих се!...
От теб до Бога - пропаст зее!..."
От сто икони те не искам!...
Пред сто олтара се не кланям!...
От тебе милост търся, Боже!...
За детски смях във брачното ни ложе!...
© Таня Георгиева Всички права запазени