За другата жена
Защо си толкова зла?
Защо отне ми любовта?
Защо с подлост и лъжа
в мрежата си го държиш?
Защо от вещица си пo-коварна?
Нима щастлива си, кажи,
когато виждаш
колко мъка причини,
колко сърца разби,
колко детски очи
напълни със сълзи?
От мене знай -
на чужд гръб щастие
не се гради.
И вярвай ми, за всичките
злини, рано или късно,
ще плащаш само ти.
И дяволът в ада няма да те
пусне, защото по-долна
и от него си дори.
© Анна Петрова All rights reserved.