Feb 12, 2008, 8:33 AM

За едната чест... 

  Poetry
568 0 14

Събирах думите във изречения,

а тях зазиждах във ума.

Отхвърлях разни чужди мнения,

бездумен исках да вървя.

 

Прогоних всичките си знания.

От тях се чувствах натежал.

С живота бяхме в пререкания -

не бил достатъчно ми дал!

 

Мразех точните определения.

Да не говорим за морал.

Винаги готов за прегрешения,

само себе си не бях окрал.

 

Посегнах си, без капка угризение.

Честта се беше скрила надълбоко.

Но аз без никакво съмнение -

изхвърлих я! Исках да живея нашироко.

© Леонид Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??