Aug 27, 2009, 4:01 PM

За Грапчо! 

  Poetry » Love
1297 0 4

За Грапчо!...

Там... На къмпинг Арапя,
сред множество скали и бурни морски вълни.

На метри от брега
в морето... си играли...
син и баща.

Бащата показвал на детето,
колко страшно е... морето.
Морето... страховито,
ги сграбчило сърдито.

Бащата... Помощ - извикал
и така... мъже спасители
събрал.

Но морето недоволно...
дръпнало и тях неволно.

Сред мъжете от брега
и Грапчо... скочил веднага.

Грапчо... наш приятел, брат... голям,
Детето, той спасил
и с това... морето... разсърдил.

Огромни станали вълните
и блъскали се Те... в скалите.

В суматохата голяма...
спасители потънали... двама.

Но Грапчо...
Ей, човек... велик,
след вълна... голяма,
в морската пяна...
скрил се от хорските очи,
в бурните вълни.

Грапи... приятелю,
брат... голям,
как да те оставим сам.

Всички... бързо се събрахме
и да те търсим... тръгнахме.

По суша, въздух и море...
с надежди в сърце.

Търсихме Те... без умора
толкова много хора.

Минаха... два дни... в надежда,
всеки приятел... за теб се оглежда.

Да... тогава...
всеки осъзна, че ТЕ носи в своята душа.

Не... не Го Търсете...
там... в морето...
Защото... носим Го в сърцето.

Грапчо... е Апостол и герой...
неуморим... бе... в това - с жар
да помага... когато.... всеки друг... ще избяга.

Грапи... отново... ти успя...
като войвода ни събра...
да ни покажеш... как в бурната вода,
сред опасноста... се протяга... приятелска ръка.

Да спасиш живот - да платиш със своя...
поклон пред... Грапчо... Героя!!!

Рогатиа каза хау!!!

© Богдан Григоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??