Макар че някой може да отрича,
жена и котка много си приличат.
Една от приликите им голяма,
е че “Жена и котка синур нямат!”
Но те по нещо се и различават:
когато котката забременява,
във махалата всеки научава -
мряуцкат си се котките открито,
докато при жените става скрито.
И после:
котката когато ражда,
ни научава някой, ни обажда;
докато още щом роди жената,
и всички научават в махалата.
© Ангел Чортов All rights reserved.