May 10, 2010, 6:12 PM

За живите свещите плачат.. 

  Poetry » Other
687 0 6

За живите свещите плачат...

Ти видя ли как догаряше Светлината?
Две топли бели сълзи...
Падат изстинали в Тъмнината...
Пламъче пред Неизбежното трепти...

Със сили последни се държи за фитила.
Тихо пропуква в няма молба.
На вятъра шепне: "Постой! Нямам сили..."
Трепет отчаян... Два пръста... Тъма...

Много са свещите в Божия храм...
Молитва-Курбан им прибира  душата.
Някои не догарят, но даже и там
нови им сменят местата...

Всичко преминало с тамяна кадим...
Душите в Небесното крачат...
Дъжд... и отделно двама седим...
За живите свещите плачат...


© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??