Какво с мен направи, чаровнико -
да не гледам света отрито?
За какво ми е тази болка
и тези сълзи в очите?
За какво ми е тази лудост
и това тъжно очакване?
За какво да оставм будна
и по цели нощи да плача?
Аз знам, че това не е истина,
а само някакъв жалък театър,
дето в своите роли артистите
с истински сълзи не плачат.
© Анета Илиева All rights reserved.