Aug 4, 2023, 12:10 AM  

Хитростта 

  Poetry » Other
453 0 0

Защо трябва да мамиш хора,

о, хитри, непочтени човече!?

Няма тъй да си скриеш позора,

с лъжата няма да стигнеш далече!

 

Разбирам, че понякога тъй се оцелява,

но помни - хитрата сврака с двата крака!

Искаш само да взимаш, не и да даваш,

не един честен "глупак" от теб се оплака!

 

Истинските стойности не се мерят с пари,

те се постигат с труд, а не с хитрост, лъжа!

Може даже в затвора да влезеш, разбери,

от измамите държавата се руши, затуй тъжа!

 

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??