Aug 9, 2013, 9:38 PM

За Любовта 

  Poetry
959 1 2

Любовта е всичко в живота ни земен.
Тя е ангел хранител, звезда пътеводна,
светлина и надежда, вяра и сила,
нежност и радост, щастие, вярност.

 Щом има любов във дните ни светли,
значи имаме всичко, което е нужно.
Богатство безценно при нас е наяве,
ако очите отворени гледат и виждат.

 А тя, любовта различни изрази има:
споделената близост между мъж и жена,
искреност, вярност между приятели, близки,
безкрайната нежност към децата ни мили.

Желание искрено за добрите дела,
за обич, доверие и помощ към ближния.
За думите хубави, балсам за душата,
които отварят ни храма в сърцата.

И в днешното време на пороците гибелни,
на жажда за слава и тъмни дела,
Тя  пак побеждава, възкръсвайки в мрака,
 по-мощна от всякога  Любовта!

 

09.08.2013 г.
Танелия

© Мариана Георгиева -Танелия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??