Любовта, е в небето.
Тя, е в небитието на миналото
и в пустотата на бъдещето –
неизразена,
невзрачна,
прозрачна
и прозаична.
Любовта, е поличба,
която очакаваме,
търсиме –
неистово
и страстно.
Тя, е нещо,
което ни липсва –
в живота ни властно,
е впрегнала струна,
понеже я няма...
Тя, е измама –
илюзия,
която ни чака
зад ъгъла,
непредвидима
и неочаквана,
непредсказуема,
неописуема
и много банална,
понеже е тайна,
неразплетена
през мълчанието
на вековете
и тяхната сакрална същност.
Любовта,
е образна външност
на нашето Аз,
което никога не откриваме,
а само докосваме,
когато умираме.
© Бостан Бостанджиев All rights reserved.
на нашето Аз,
което никога не откриваме..."
Велико, поете!!! Изключителна поетична формулировка на любовта! Покланям ти се за този стих, ако ще и да си на 100 години!