Какво писмо получих днес!
Прочетох го със интерес.
Във него съм глупак злочест!
Научих че съм стар, дебел.
Макар и да се пиша смел,
страхливец съм. И помияр.
И на интригите съм цар.
И че по нрав съм зъл, коварен,
а пък по дарба - съм бездарен ...
И тъй нататък в този дух -
какви ли грубости не чух!
Но вместо да се начумеря,
пак съм си весел и уверен.
Наместо да ме уязви,
писмото ме развесели!
Какъв съм най-добре си знам -
нали душата си познавам!
Че съм далеч от идеален -
чистосърдечно си признавам!
Но аз и тебе те познавам:
какво писателче си - знам!
От теб да чуя тази вест -
за мен е чест! За мен е чест!
© Ангел Чортов All rights reserved.
Да твърдиш постоянно за хората, че са някакви без да ги познаваш, да им пращаш такива писма...
Патологична тъпота и умствена ограниченост.
Поздрави, Ангар!!!