Mar 27, 2015, 11:18 PM

За моя любим 

  Poetry » Love
709 0 1

За теб аз изписах безкрайни куплети,
за теб аз изписах близо безброй.
В шкафа ги намерих и душата ми клета
за тях изплака тъй жален вой.

 

После подпалих страниците, превърнах ги в дим.
Кому са нужни близо хиляда листа?
За теб аз ги пишех, теб - моят любим
и сега те за моя любим ще горят.


Дано пушекът някак влезе в твоята къща
(да отвориш вратата-загуба на време).
Защото аз знам, ти мъка не пущаш.
Може да нацапа килима, някой пръстен да вземе.


И представи си, някоя плоча надраска,
за грамофона, който аз ти подарих;
от страница на някоя книга с ласка
да изтрие дума в любимия ти стих-


стих, от друга любима написан,
моите вече отдавна горят...
Дойде до твоята къща пушек стъписан ,
за да могат чуждите стихове да замълчат.


Те не млъкват обаче, бият се с дим,
бият те моите стихове, куплети,
написани те са за моя любим,
но чете той страници от други поети...

 

                             ***

 

А пръстите ми, милите, и те ще изгорят,
за да не могат повече за тебе да пишат.
Белите ми дробове от пушека ще умрат
и истински повече няма да дишат.

© Ал All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Както и в предходното ти стихотворение, Ал и тук съзирам този оригинален
    маниер на изразяване. В него е закотвена поезия. Това не е просто една интимна изповед. Много повече е. Или поне на мен така ми се струва.

    Сърдечен поздрав за импониращия поетичен текст!
Random works
: ??:??