Feb 7, 2019, 11:40 PM

За мъжете, на които не се прощава 

  Poetry
547 0 1

Седиш пред мен и си празен. 
Чупиш пръсти притеснено. 
Изглеждаш ми подразнен 
с изражение вкаменено. 

Кажи какво те мъчи?
Навярно мога да помогна. 
Искаш да ме поизмъчиш? 
Очаквайки да се трогна? 

Печеш ме вече час на бавен огън. 
Искаш всичко да ти кажа. 
Търсиш камъка подводен. 
В изражението ти лъха омраза. 

-Хей, поспри се вече.-  
Реввам през сълзи аз. 
- Какво като си бил далече?-  
Не съм изпаднала в екстаз. 

Но ти не вярваш 
и подли думи хвърляш. 
Запалваш си цигара, 
после я изхвърляш. 

Очакваш нещо да ти кажа. 
А аз мълча смутена. 
Искаш да се самонакажа
или от теб да съм отчуждена? 

Протягаш пръсти за сетния фас. 
В очите ти ярост се изписва. 
Обръщаш ръката си и... Фрас! 
През лицето ми минава плесница. 

Рухват сълзите отново
друг живот си избрах. 
Не този, мили Жоро, 
а вярвах, че имаме шанс. 

 

© Нора Флорова All rights reserved.

От далечното минало. 

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??