Nov 4, 2009, 10:22 PM

За Нея 

  Poetry » Love
869 0 12

За Нея

 

Тая вечер ще ти казвам тайни,

приготви се дълго да ме слушаш.

Тегне самотата. Не случайно,

всеки се нуждае от отдушник.

 

Да приседне в полумрака с някой

и да му разказва до отмала.

От вкуса на майчиното мляко,

та до днес... И после отначало.

 

Има и такива периоди,

те са като част от битието.

Иде ти отвътре да говориш,

докато душата ти олекне.

 

Надали ще иска всеки срещнат

моя горест - той да я получи.

Всяко покаяние е тежко.

Грешка е на чужд да даваш ключа.

 

Затова те виках тая вечер.

Може и да дойдеш...Ще се радвам.                                 

Но, ако ме мислиш за обречен,

по-добре не идвай. Не ти трябва.

 

Аз ще те почакам. Вън ще съмне.   

С теб, или без теб – то ще изгрее.

Тайните, разказани на тъмно,

вече ще са... приказки за Нея.

 

 

 

 

© Александър Калчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??