Nov 5, 2007, 9:57 AM

За последно 

  Poetry » Phylosophy
742 0 24
С досег горещ до желания хоризонт,
с розови водопади от пръски,
ще ликувам аз при зората,
ще празнувам над страстите низки!

С мен, ако не дойдеш, ще ми бъде трудно,
ден, два и много дни дори.
Ще чакам цяла вечност, ако трябва.
Без предупреждение се вихри бурята,
                                                             нали?

Ражда се с бавно умиране в далечината,
с блясъци зелени, тюркоазени
и в мимолетни пищни цветове, пламнала,
като мънички вселени в скутовете ни!

... А мен кой ще ме целуне за последно,
                                                     ще видя ли?
С добрия знак на свойта прозорливост,
със благородството на победителя,
като полузакачка, само за мен
                                                     моделирана!

(До последно ще вярвам, че не е смърт
                                                     програмирана!)

© Мариола Томова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??