Aug 10, 2017, 12:01 AM

За приказките и нощта 

  Poetry » Phylosophy, Free verse
906 1 1

За приказките и нощта

Нощта е толкова виновна,
че е кратка.
Идва бързо
и още по-бързо си отива.

В моментите, когато ни е най-сладко,
луната вече е залязла.

 

Има нужда душите да приказват,
а кога, освен в спокойствието тихо?
Нощта тогава е завила,
градът и шумните му хора.

 

В нощта приказките се разказват,
ако има кой да ги създава.
Но нощта е толкоз кратка,
че много биват неразказани...

© А.А. All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??