Dec 21, 2020, 10:33 AM  

За таралежите, хората и една сова 

  Poetry » Phylosophy, Other
366 0 1

Един живот доколко ли ни стига?

Едни събират сребърници с нетърпение, 

а пък на лудия му стига чучулига 

да го оплаква във часа на погребение. 

 

И кой е крив, и кой е прав - загадка,

но ако си живял в любов и светлина

ще си запълнил своята тетрадка 

с оставаща след тебе топлина. 

 

А златото, парите и ламтежа,

тежат на мястото си, и в студа на банките. 

Щастлив живот живее таралежът, 

че го вълнува само любовта на самките, 

назад, към миналото не поглежда, 

и хапва си доволно по полянките. 

 

На него, явно е, животът стига, 

но таралежи все пак не са хората... 

Обаче палаво тук таралежка ми намига

и мъдро пита ме "Така ли е?" с усмивка совата.

 

05.03.2019.

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Култова фраза от Много слаб сериал лично за мен 😊
    Благодаря, Валентине, за мъдростта, с която коментира 😊
Random works
: ??:??