За теб
Как се дъхът се затаява, как светът бавно се върти,
как съзнанието замъглява, щом пред мен се усмихваш ти,
как краката подкосява като след тежка жътва през деня,
как пеперуди заиграват, вътре в мен пърхат с крила
и в очите греят весели искрици, светят жарко в нощната тъма,
блестят те като свещици, осветяват пътя към твоята душа,
тъй тихо ти нашепвам и тая аз надежда една,
и докосвам те нежно, потрепвам, нека остана в твоята душа,
отваряш устни, но не за думи, не за мълва,
отваряш устни, ти даряваш ми целувка една,
в миг прекрасен, дълбок и чист времето спря, но не шега,
в миг прекрасен, дълбок, щастлив любов красива две сърца събра.
Димитър Димитров
© Димитър Дмитров All rights reserved.