Jun 26, 2006, 7:02 PM

За Удобните влакове 

  Poetry
462 0 5
По релсите на стария ти свят,
Днес влаковете не минават.
Днес тези нови влакове
по други пътища летят.
Новите влакове са удобни,
Почти не се усеща пътят,-
Затваряш си очите и след час,
сърцето ти е вече в свойта гара.
Не виждаш пътя,
И тревите,
И къщите,
И селяните,
Усмивките им,
И потта им,
Комините
И пушека,
Дърветата
И щъркеловите гнезда,
Небето…
Удобството на пътника.
Пердето,
Тиха музика,
Кафе…
Като във къщи.
Удобството е тъжното ти свикване.
Удобно да седиш,
В удобното кресло,
Да пушиш и да слушаш джаз…
Удобно да живееш,
Да мълчиш,
Удобно да говориш,
И пишеш…
Всичко е за теб направено,
Удобства за удобните,
За неудобните – влак втора класа!
Удобните хора
В удобните влакове,
Бързат към своите гари…
По релсите на стария ми свят,
Днес скърцащ влак семафора изчаква…

© Ясен Крумов- Хенри All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • хубаво! и все още чакам и усмихнатите
  • На - Ханк и Хенри - все така да свети и пише по болезнените теми и гнойните язви.
    А на Ясен - да го навести най-скоро любовната муза...

  • ЕЕЕС!
    Радвам се,Оливър!За семафора...знаех си аз,че ще го видиш
  • Благодаря ти,Веси!!!Прекрасна си!
  • Знам,че светофара ти е запазена маркано на последния ред трябва да сложиш -семафора.Така си мисля...нищо поучително
    Радвам се за теб и творческия ти подем!
    Пиши!
Random works
: ??:??