Oct 19, 2013, 5:12 PM

За всеки случай... 

  Poetry » Love
651 0 1

Каза ми, че скоро ще те видя,

а "скоро" отдавна не дойде.

Но още чакам, не смея да си ида,

в случай, че се върнеш въобще...

 

Пазя номера ти и дните броя,

откакто за последно ме прегърна.

Всеки ден на нашата пейка стоя,

в случай, че решиш да се върнеш...

 

Някой ден ще трябва, знам,

да се откажа от миналото остро.

Но засега те чакам още там,

за всеки случай просто...

 

Мечтите на рафта прашасват,

спомените накиснах във ваза.

Знам, че болката така нараства,

но за всеки случай ги пазя.

 

В случай, че се изгубиш

и не намериш нещо по-добро.

В случай, че се зачудиш

коя пътека води до какво.

 

В случай, че се сетиш,

че имаше любов и пристан.

И някак си усетиш,

че мъничко поне ти липсвам.

 

Седни до мен, няма да те съдя,

или ме подмини победоносно.

Аз още на пейката ще бъда,

ей така, за всеки случай просто...

© Диляна Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ако "за всеки случай" някъде оставаш,
    то този "всеки случай" битка е загубена
    Не идва ли навреме просто го забравяш
    в грешния човек била си влюбена
Random works
: ??:??