Dec 17, 2018, 9:26 AM  

Забрана 

  Poetry » White poetry
831 1 2

Пусни ме да изляза, ще се върна.
Пусни ме, своя дълг ще изпълня, кратко щастие за миг позволи ми.
Освободи ме!
В златната клетка ще се върна, златна птичка ще ти бъда,
дълг и подчинение ще изпълня.
Отчаяно искам да летя, да си тръгна само за миг, а после ще се върна.
Освободи ме!
Аз съм твой подарък, твоя песен красива, птичка златна, но ранима.
Рана от окови - това са твоите закони!
Закони, които отнемат едничката ми свобода.
Аз не искам заключена да съм и сама.
Аз не съм зависима от твоите закони, аз ще съм свободна въпреки това.
Твоята воля, твоите закони - те не могат да задържат птича чиста природа. 
В свободата е покоя.

© Цветомира Тошева All rights reserved.

11.05.2015г.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??