Aug 5, 2023, 8:36 PM  

Забрава 

  Poetry
205 0 1

Загърбили сме малките неща,

които са основа на живота.

Препускаме с ръждясали сърца

към техниката сръчна и робота.

 

Забравили сме скръбната земя,

която стене жално от товара.

Пресовани в бетонна хладина

отхвърляме природата, олтара.

 

Затворили сме времето в ковчег,

пестим от поглед и ръка отсреща.

Пледираме изкуствен интелект,

а не сълза отронена гореща.

 

Заключили сме детските мечти,

доскоро драскали сърца в бетона.

Прехвърляме неопитно стрели

и чакаме надеждата на склона…

© Наташа Басарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • От нас си зависи, но все избираме пътя на малкото съпротивление.
Random works
: ??:??