Jan 21, 2024, 9:33 AM

Забравя се... 

  Poetry
76 0 0



Крещяха гларусите сутринта,
обидени на светлината.
Будилникът се раззвъня.
Почти бе лято...

Плъзна утрото навън
като отприщен язовир.
Очите лепнеха за сън,
народът- за пастир...

Налагаше се пак борба
в прозяващият ден.
Развявам своята съдба,
а тя пък влачи мен.

Защо са третите петли,
щом първите крещят?
Зорницата си е бодил
за всички, де не спят.

А светлината ме превзе
и сън не ме улавя.
Гларусът от де се взе?...
Човек забравя...

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??