May 10, 2020, 11:13 AM

Зачаках реално да те зърна 

  Poetry » Love
635 2 2

В различен сън снощи те видях.
Навярно защото не бях добре заспала?!
Оттогава с мисъл над теб кръжах.
Да те пазя от зло си бях обещала!

Пак там в съня си аз разбрах,
че ти като мене умираш от любовна мъка,
а в очите ти нежността съзрях
и престанах вече да съм сънна.

Нима душата не ми казваше тогаз,
когато с твоята в един миг се сблъска,
но аз почти нищо тогава не разбрах
и отминах без раната й да превържа.

Не се сетих, че може би това е Тя!
Разминах се с теб насън без да се обърна,
но на сутринта вратата си отворих начаса
и зачаках реално да те зърна!

© Светлана Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Чувствата не мамят - мамят само разсъжденията за тях" - казва Гьоте - и е така! Благодаря за посещението!
Random works
: ??:??