Apr 12, 2014, 11:23 PM

Зачатие 

  Poetry
845 0 13

 

 

От някакъв съвсем случаен дъжд

заченах безпосочна пеперуда,

заченах липса на узряла ръж,

заченах път, по който да се губя,

 

заченах акрофобни* върхове,

заченах чакане, почти по Бекет,

заченах бяг на дървени коне,

заченах Старец (ала без морето),

 

заченах всички празни небеса,

заченах всяко неподвижно време...

... и ще родя случаен непознат

до глупост влюбен в спомен за летене.

 

                

*Акрофобия (от гръцки: ἄκρον, Akron, което означава „връх, било, край“ и φόβος, Фобос, „страх“) представлява изключителен и/или ирационален страх от височини.

© Росица All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??