Цветя и глъч, и тишина надгробна.
Забързан говор, стихнал плач.
А под краката ни шумят минорно
изсъхнали тревите чак до здрач.
Над нас небето леко просиява
и кипариси от пръстта растат.
С винό преляхме гробовете стари
и кръстове полагаме над тях.
Изгубиха се милите ни хора
и тука търсим тяхната следа.
И молим се да бъде с тях покоя,
навеки да са в мир и тишина.
И молим се Госпόд да ги помилва,
там горе да Ги настани добре,
та сетен час щом и за нас удари
с любов и радост да ни събере.
© Boyana All rights reserved.