Ти пи ли от чашата сутрин вода;
събрах росата на горска поляна.
А как спа, добре ли прекара нощта;
одеалата постелих по-меки от пяна.
Килимът, по който стъпваш -
разтелих от рози цветчета.
В завесите паяжини втъкнах
с играещи слънчеви зайчета.
Усмихни се и днес,
отново ще бродиме заедно.
Под лъчите на топлото слънце
ще се прегръщаме пламенно.
© Димитър Георгиев All rights reserved.