Oct 9, 2017, 11:08 AM

Зайкови мечти 

  Poetry » For kids
728 3 17

По пътечка към реката,
с въдичка една в ръката,
тръгна Зайко сам и горд,
че рибар ще е, "спринтьор".
Сто кила ще улови –
риба щука, сом дори, 
бели мрени, каракуди,
толстолопи и амури....
После Зайко с кашалот,
ще прослави своя род,
и ще пъчи рамене,
като в модно дефиле.
Всички ще се възхищават,
ще се чудят, възхваляват,
как е станал тоз` юнак,
хем красив, хем много як.

 

Тъй си зайчето вървеше,
и картинки си редеше,
ала... нещо каза "пук",
хукна малчо като луд.
Бързо скри се във гората
под на майка си полата,
тя пък мило се усмихна 
и на малкия подвикна:
– Първо, сине, порасни!
Смел стани и приеми,
че за сбъднати мечти,
цял живот се път върви.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??