Jul 15, 2009, 10:52 AM

Закъсняло... 

  Poetry
491 0 7

Във ръцете си стискам

сетното късче доверие,

посиняло от студ

през горещия юли.

И крепя го едва - като чаша

от крехко стъкло.

А отвъд струи суеверие -

ако падне, ще се счупи на две.

Няма истина...

И мечтите комай -

недохранени птици оклюмали -

не летят,

че пречупени са крилете им.

А зениците, пълни с вина,

за отминали

и несбъднати полети.

За отдавна и ненужни никому думи.

И потънали в прах,

и ненужни на никого спомени.

Само тъжната нощ

е взривила очите ми

във очакване...

За безупречно новия ден,

който с утрото

все по-мъдър се ражда.

И...

отдавна притихнали пориви в

мен остават все пак да горят...

 

 

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??