Jul 1, 2021, 8:51 PM

Залез 

  Poetry » Landscape
265 1 2

С танцова стъпка и джентълменски поклон

Юни грациозно с топла прегръдка си тръгва

през слънчогледови ниви и полски треви

знойният Юли елегантно пристъпва

Лавандулата пръска своя свеж аромат

през маранята на горещият залез

лимонаден звън, придружен с весел смях

в небосвода подхвръкна светулчено палав

Над реката светликът като сън се топи

от заблудените сенки на жужащите твари

муден плясък а след туй мелодия славей изви

сред върбата, отпуснала клони прастари

Свечерява се бавно, а в ръката перце,

кадифено потръпва от последния полет

бяла птица над реката снове

подредила в гнездото си, спомен до спомен

© Валя Сотирова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??