ЗАЛЕЗ ТИХ
Годините си вече не броя.
Те много минаха край мене.
Но искам тихичко да догоря
и винаги да съм до тебе -
като брезичка до столетен дъб
стаена, търсеща защита.
На тебе мойте листи ще дадат
надежда и любов честита.
Години трудни, тежки покрай мен
отминаха кат' буря дива.
Сега е хубав, слънчев моят ден,
а с теб съм силна и щастлива.
О, нека двама дружно да вървим
към залеза, дано да бъде тих!
Аз знам, че всяко зло ще победим,
затуй е бодър моят верен стих.
© Анка Келешева All rights reserved.