Aug 1, 2017, 11:43 PM  

Залези 

  Poetry » Other
354 0 1

На път подир залези морави,
с поличба за щедри луни,
безмълвните слънчеви кораби
отплават един по един.

Отплават, а мачтите клетници
понасят светлика голям;
отплават, доде бреговете им
не станат по-смътни от блян

и всеки, безкрайно улисан,
не стигне до своята Лета –
вълните, които е писано
да вземат единствено него.

© Александър All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??