Jul 29, 2017, 10:47 PM

Залиняло лято 

  Poetry
367 1 3

Залиняло лято

с облаците влажни.

Излетяло ято,

след вечери блажни.

 

Скрити маргарити

с восъчни премени.

Чувства не прикрити,

в стръкче уловени.

 

Гонещи се сенки,

бродят и се скитат.

Лунички и бенки,

в ребуси се вплитат.

 

Пладнешки залязващ –

кръгът на небето,

със кинжал порязващ,

право в сърцето.

 

Островно спасява

прегорели кожи.

В песни ги възпява,

без любов да вложи.

© Мария Божкова All rights reserved.

26.07.2017 год.

МаЖор

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??