Dec 5, 2010, 12:13 PM

Залог 

  Poetry » Other
757 0 0

В дъждовна мрачна нощ

вятърът вее изнурен,

светлините мижат -

досущ восък

до основи изгорен.

 

Мотаеш се отново

из тесните улички,

нещо пак търсиш, нали?

От "последна" до "последна" игра

и така до зори...

С късмета свикнал да търгуваш си,

но някой ден ще ти изневери.

 

Парите за теб не са нищо -

просто разменни хартийки,

животът ти песен е -

каква свобода...

 

Да се досетя аз трябваше,

а не да мълча -

първо приятелски с картите,

парите, вещите и после дома...

 

Последва забвение -

заложи и мойта душа.

Игра животът за теб е -

в тази мрачна мъглява нощ

аз съм сама -

твоите сметки пак плащам -

със своята болка и самота...

© Екатерина Маркова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??