Dec 22, 2007, 10:37 PM

Занаятът - обич 

  Poetry » Love
638 0 2
Направих рамка,
картина за любов ще изплета
и питаш ме защо безцветна е,
а помниш ли кога ми взе последната боя?...

И мислиш, че е лесно да плетеш,
а знаеш ли какво е да не можеш да се спреш?...

Да вплиташ всяка мисъл в рамката
и погледът ти все да бяга към запалката,
конците пръстите да режат,
сякaш са не коприна,
а рибарска мрежа...

Не, ти не знаеш на занаята тънкостите,
така че повече недей да питаш,
не заслужаваш на живота мъдростите!

© Галина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • много е интересно и хубаво написано.
    с обич за теб, Галина.
  • Харесва ми,поздравявам те за интересния замисъл./поправи "сякаш",навярно е по невнимание/
Random works
: ??:??