Запей ми, циганко
Хайде, циганко, запей ми,
твоята объркваща песен запей!
Очите ти черни, големи
нека да погледнат в мен.
Хайде, циганко, ръка ми вземи!
Ще имам ли пътища нови, кажи?
Голям и силен орел
над мен ще кръжи ли?
Или, циганко стара, пак ще кажеш,
че животът лоша шега ми крои.
Децата уж са далеко
и мислят както преди.
Ще разбереш ли, циганко,
дълбоко как ме боли?
Или ще се усмихнеш тихо
на твоите лъжи.
Но нищо, циганко - запей ми!
Дори и да ме излъжеш, пак запей!
Ти думи казваш излишни,
но колко често и добри!
© Мария All rights reserved.