Mar 9, 2012, 4:42 PM

Запей ми, славею 

  Poetry
533 0 1

Запей ми, славею чудесни,

песен с медния си глас,

тук, под липовите клони,

ще те слушам в захлас!

Запей за бистрото поточе,

бълбукащо неспирно нощ и ден,

за житата цъфнали в полето,

за красивата пролет запей!

За минзухарите в гората,

за гордия планински връх,

за чайките и синевата,

за морето и буйните вълни!

Запей ми, славею, за любовта

между Слънцето и Луната,

за блещукащата от радост звезда

и усмивката, скрита в росата!

© Любка Момчилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??