Dec 6, 2012, 7:40 PM

Записки 

  Poetry » Other
580 0 4

 

 

 

в понеделник

навсякъде е мрак
слънцето се счупи
добре поне
че сутрешната ù усмивка
ухае на лале и мак
 
във вторник
Клер отиде на пазар —
кило дактил
половинка ямб
картофи праз и мандарини
не яж бонбоните
ще ти излезе кариес
 
в сряда е студено
снежинките треперят
тролеят се поти
от хората тече мастило
търча подире им
и пиша думи
докато покривите стържат сняг
от скърцащите блокове пред нас
небето ръси адски студ
а куче без каишка
ближе клечка лед
 
прибирам се на топло
четвъртък е наметнал с одеяло
вчерашната котка
няма мляко
няма ред и дисциплина
 
в петък
градът се е смалил до четвърт сграда
на входа чака полицай
Клер ще го почерпи с хайку
с орехи канела и ликьор
докато булевардната мадама
реши дали е майка
или компаньонка на нощта
 
в събота
вятърът едва докосва
измръзналите ми до кокал пръсти
ще си оплета стихотворение
ще изцедя мъгла
от люспестите черни облаци
а Клер
ще се удави в чаша
младо свежо божоле
 
в неделя улиците
са доста кишави и мръсни
с релеф а ла швейцарско сирене
а снежният човек се рони —
цяла кофа скреж
за топлото ми уиски
 
Клер
кога ще дойдеш пак на гости
 
 
 
 
 

© Пепър Формаджи All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • много хубав седмичник си спретнал
  • Благодаря ви много и се радвам, че харесахте.
  • Уау! Твоите стихове са сякаш от някакъв друг свят, толкова колоритни и нестандартни... Чета си ги от вчера тия записки и се чудя какво да ти напиша ( не че сега знам де )но много ми харесват
  • Хубаво, хубаво!!!
    Чета го... не ме питай вече колко пъти!
    Много ми харесва!
Random works
: ??:??