Jul 13, 2007, 9:27 AM

Започва да вали 

  Poetry
563 0 7
Полусенки виолетови се гонят
по стените просълзени. И звезди
уморено и измъчено се ронят...
Гръм средоблачен...
Започва да вали.

А завесите се плъзгат по дланта й,
тя се взира в тъмнината и дъжда!
В тази сива нощ се върна любовта й -
гневна болка под фалшивата ръжда...

Жилав вятър бясно дверите разпери,
като немощни, изтръпнали крила...
Тя го пусна и пое... За да намери
най-недъгавия спомен от душа!

Да го хвърли във пещта и да погледа
как гори. Със всичките писма,
с всички снимки и излъгани надежди...
Най-горчивите трохи от любовта.

И поля с бензин душевния килер...
Тръгна боса през затлачените локви.
Без да знае към какво и накъде...
Без да иска този огън
да я стопли...

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??