Jan 17, 2014, 7:06 PM

Зареждане 

  Poetry
596 0 3

ЗАРЕЖДАНЕ

Очакваме годините с надежди,
че някак си ще бъдат по-добри.
Тъй новите години се изреждат
и остаряват - времето върви.

А щом сме ги изпращали, тогава
не може да не са били добри,
но и след тях надеждата остава,
че Новата с късмет ще ни дари.

Търсим го, макар и да сме сити,
щастливи и изпълнени с любов.
А никой никога не се запитва
не искаме ли даден благослов?

И все така, докато побелеем,
докато сняг косите ни поръси,
в нас някаква надеждица живее,
та с нея да зареждаме деня си.
16. 01. 2014 г.
Русе

© Румен Ченков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??