Dec 3, 2021, 7:08 PM

Защо да пиша? 

  Poetry » Other
703 1 4

Защо да пиша за море?

И за соленото в очите ?

Прегърна ме морето, а после ми отне

разума… И ме остави сама на пристана.

 

Защо да пиша за река?

Веднъж наяве, друг път – скрито,

тече. И молим се, да не отнесе тя

Душите ни на дъното на речното корито.

 

Защо да пиша за дъжда?

Ще превали и после нищо.

Ще спре. Освен ако реша от суета,

с рими да опиша дъжда и свойте истини.

 

Защо да пиша за вода?

Вода - стихия и магия.

Май по-добре ще бъде да я измълча,

а после с благодарност и любов от нея да отпия.

© Ирен All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, момичета за вниманието.
  • Защото "водна"муза е приседнала
    в свободния престол и маха с пръчката.
    А утре току-виж дошла е "снежната"
    и снежни рими ще валят като поръчка.
    А вдруги ден. Кой знае?...
  • Хубаво е!
Random works
: ??:??