Nov 12, 2008, 9:11 PM

Защо жените плачат? 

  Poetry » Phylosophy
740 0 6

Нали сърцата ни са силни

и светът без нас загива?

Нали сме често муза

и вдъхновение лирично?

Нали в нас се сбира

всичко чисто и невинно?

Но защо жените плачат?

Възпяват ни и

стихове ни посвещават,

а че сме госпожици

понякога забравят.

Удари безбройни и

думи непристойни

бясно ни поднасят.

После писма ни пращат,

билет за влака плащат

и след миг, след два

хлопат те на нашата врата.

А отвориш ли им, ти

виждаш в очите им сълзи.

И сърцето ти невинно стене

извиненията да приеме.

Но направиш ли го ти,

знай, че пак ще те боли.

И буря разрази ли се отново,

поройни дъждове от очите ти ще капят.

Така че -

замислете се, мъже,

защо жените плачат!

 

© Галя Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??