Oct 27, 2010, 12:42 PM

Защо не съм... 

  Poetry » Parody
1400 0 12

Защо не съм певец и аз,

певец, като Човекът-Глас,

да вия цяла нощ срещу луната,

да заглушавам кучетата в махалата.

 

Защо не съм голям

консултант, като Доган,

да прибирам хонорари

и да си строя сараи.

 

Защо не съм родна футболна звезда,

в БИАД да кърша татуирана снага,

а когато дойде мача,

като баба да се влача.

 

Защо не съм депутат с имунитет,

да вися в парламентарния бюфет,

някой с мойта карта да гласува,

а народът нека да ме псува.

 

Но… със моя тъп късмет

аз съм само недооценен поет,

а поезията пък е занаят,

с който може да умреш от глад...

© Виктор Горов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??