Jul 4, 2007, 11:37 AM

Защо плачеш? 

  Poetry
931 0 3
Защо плачеш?

Очите ти изпълват се внезапно
с прозрачна течност, топла, но горчива,
в очите ти било е твърде тясно
и тя навън напира да излиза.
Прелива тя очите ти студени
и спомените нежно връща,
разтапя рани вледенени,
и в сълзи бавно се превръща.

Плач? За кого са сълзите?
Сълзи? Защо е плачът?
Те ли измиват душите?
Те ли лекуват грехът?

Плачеш? Защо не изтриеш сълзите?
Страдаш? Защо не надигнеш глава?
Ако всички ранени заплачат,
сълзите ще залеят света!

Плачеш? Продължаваш да плачеш?
Плачи, щом искаш, но знай:
плачът утеха не носи,
не той е на мъките край.

За слабия, знай, са сълзите,
безсилният лекува се с тях.
Те не носят утеха в душите,
а само още повече... страх.

© Мари Пиф All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??