Jan 27, 2013, 6:15 PM

Защо закъснях днес 

  Poetry » Other
460 0 4

Цяла сутрин небето
грее в слънце и дъжд
и е свежо и светло,
а дъга - изведнъж

се извива в "Надежда",
оцветява дъжда.
Бързам с тебе на среща,
без да сещам студа.

Представи си -  ноември!
Аз - по потник! Вали!
А дъгата забавя
бързащите коли.

 

От небесния купол -

кръщене за цял град.

Закъснявам. Прихлупва

ноемвийският хлад.

 

Светофарът засича

и усилва дъжда.

А дъгата изчезва

с клаксона на кола.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??