Jan 21, 2011, 1:51 PM

Защото 

  Poetry » Love
888 0 5

                                  Силата на чувствата не се определя от възможността

                                  да бъдат афиширани...


Защо да те виждам, когато не мога

да докосна с пръсти косите ти?

Защо да те мисля, когато не мога

да целуна с обич очите ти?


       Защо те сънувам, когато не мога

       да те имам наяве до себе си?

       Защо те желая, когато не мога

       да ти кажа, че вътре у мене си?


Защо се измъчвам, макар и да мога

да отхвърля всичките ереси?

Защо се отлъчвам, макар и да мога

да поискам прошка от себе си?

 

       Защото е толкова много

       и толкова силно това,

       което изпитвам, което ми даваш

       в скрити мълчаливи слова.


Защото е истинско и страшно дълбоко,

като в онзи девети кръг,

защото се вдигаме горе високо,

а в скрупули долу потъва света.


       О, нека те виждам, сънувам и мисля,

       дори да не мога до края си

       да докосна, целуна и имам наяве

       твоя частица, скъпи - ти в мене си!

 

© Славяна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • понякога най-сладко е да обичаш забраненост за изричане....
  • любов е това, красива и всеотдайна..
    хубаво е, Славяна...сърдечно.
  • Въпроси, въпроси, а отговорът е само един- ЗАЩОТО!
    Кулминацията в последния куплет е превъзходна:
    О, нека те виждам, сънувам и мисля,
    дори да не мога до края си
    да докосна, целуна и имам наяве
    твоя частица, скъпи - ти в мене си


    Великолепно написано, докосва силно читателите. Поздравления!
  • Благодаря момичета, много мили думи!
  • Истински влюбен стих!Удоволствие бе да прочета!
Random works
: ??:??